D.E.E.E.F

De Enige Echte Efteling Fanfare D.E.E.E.F.

In 2000 startte de Efteling met een wel heel bijzondere act: een eigen exclusieve fanfare !
Behalve onder alle omstandigheden muziek maken moest deze fanfare ook nog de gasten kunnen entertainen. Er werd gekozen voor een groep van 12 mensen: 9 geschoolde muzikanten op conservatorium-niveau en 3 acteurs. Dit leidde tot de huidige succesformule DEEEF, welke een hilarische parodie vormt op alle denkbare muziekfanfares.

VerstappenTotaal onverwacht kreeg Roelino de kans om enkele dagen als invaller de rol van “Meneer Verstappen” te spelen. Een rol op zijn lijf geschreven als de roem-ruchte tamboer-maitre van de beroemde “Efteling Fanfare”, welke in het seizoen 2000 nationale furore maakte bij het grote zomerpubliek.

Verstappen2In het seizoen 2001 werd Roelino weer teruggevraagd om in de Efteling de rol van “Meneer Verstappen” te spelen in “De Enige Echte Efteling Fanfare”, oftewel D.E.E.E.F.

Op basis van zijn ideeën en inbreng kreeg Roelino toen de functie van spelbegeleider naar zich toe geschoven. Het succes was overweldigend en tot grote verrassing van alle leden van de fanfare leidde dit tot o.a. de oprichting van een eigen fan-club.

fanfare_totaal_jpgIn 2002 kan “D.E.E.E.F.” natuurlijk niet ontbreken tijdens het 50-jarig jubileum van de Efteling.

Ook dat seizoen speelt Roelino de hoofdrol als “Meneer Verstappen” en is daarbij gevraagd om, behalve de spelbegeleiding, ook een gedeelte van de regie voor zijn rekening te nemen.

Comments are closed.