Lezingen

Lezing1Lessen, lezingen, college’s, spreekbeurten en/of seminars

Nadat Roel 60 jaar is geworden, is voor hem gevoelsmatig weer een nieuwe fase in zijn leven aangebroken. Daarom is hij op zoek gegaan naar nieuwe activiteiten, in overeenstemming met zijn leeftijd en ervaring, welke hij kan toevoegen aan zijn dienstenpakket.

Als beroepsartiest met (inter)nationale referenties en als creatief ondernemer heeft hij intussen ruim 25 jaar gewerkt binnen de entertainmentbranche. Men ziet hem als ervaren en gerenommeerd artiest en men bestempeld Roel intussen ook als autoriteit op het gebied van artiestenzaken.

In zijn dagelijkse praktijk wordt er steeds vaker een beroep op hem gedaan door jonge enthousiaste mensen. Zij zijn op zoek naar relevante en betrouwbare informatie of willen advies over allerlei (on)mogelijke zaken.
Roel realiseert zich dat hij intussen heel veel expertise heeft ontwikkeld aangaande deze kleurrijke en unieke branche. Naast anekdotes en interessante verhalen kan hij over meer serieuze en essentiële onderwerpen iets zinnigs en leerzaams vertellen. Roel vindt het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie creatieve mensen door ze goed voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt.

Daarom heeft hij besloten om naast zijn werkzaamheden als workshopleider van Uniekeworkshop.nl en directeur van het Artiesten Belangen Centrum ABC ook diensten aan te bieden in de vorm van o.a. lessen, lezingen, spreekbeurten, college’s en seminars.

U kunt kiezen uit een van onderstaande thema’s:

1) “Auteursrecht in de praktijk”
Actueel thema voor iedereen die iets te maken heeft met de creatieve industrie. Er wordt ingegaan op verschillende aspecten van het auteursrecht. U krijgt uitleg over de mogelijkheden van het beschermen van ideeën en concepten. Daarbij worden een aantal hardnekkige misverstanden opgehelderd. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

2) “Entertainen en ondernemen”
De andere kant van de medaille van de glitter & glamour en de sex,drugs en rock & roll!
Een realistische beschouwing over de beeldvorming van het artiestenbestaan en de bijbehorende valkuilen uit de entertainmentbusiness. De praktijk over hoe je jezelf als artiest, muzikant, kunstenaar of performer kunt organiseren om als ondernemer je bestaansrecht binnen de commerciële markt zeker te stellen.

U bepaalt zelf de vorm en kiest uit een van bovenstaande onderwerpen.
Tijdsduur is in overleg.
Deze thema’s zijn van toepassing voor iedereen die werkzaam is binnen de creatieve industrie,
ook voor studenten / docenten en zelfstandige ondernemers.

Comments are closed.