Honeywell (4)
DSC02021
Honeywell (5)
Oranjefeest_Oene2004 (2)
DSC03788
DSC02055
DSC02076
DSC02151
Pyamafeestje (63)
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
foto's o.a schuurtje en sinterklaas 1060
Heerjansdam2
kinderen_podium
Oranjefeest_Oene2004 (3)
podium1
Tweevoud1
PlayPause
previous arrow
next arrow

 

Tweevoud Kindershow

Duo TWEEVOUD bestond uit Jos Tesser (geb: 1954 – †2020), keyboards – zang – generlei en Roel van Dongen (geb: 1953), gitaar – zang – allerlei. 

Wij hadden beiden een Hbo-opleiding welzijnswerk gevolgd en leerden elkaar kennen als collega’s. Wij werkten samen in een team als groepsleider in een leefgroep op een internaat, later genoemd een orthopedagogische instelling. Behalve onze opleiding hadden wij nog een andere overeenkomst…… muziek!!!

Zowel Jos als ik hadden ieder ruime podiumervaring opgedaan in diverse popgroepen en orkesten. Wij besloten samen te musiceren. Door onze ervaringen in het werken met kinderen en groepen, kwam de vraag om een kinderprogramma op te stellen. Mijn clowneske en pantomimische kwaliteiten werden ontdekt.

Dit alles leidde tot de succesformule van TWEEVOUD; een unieke combinatie van muziek en acts, grote flexibiliteit van programmering en een sterk improvisatievermogen. Kortom: een programma dat inzetbaar is voor vele doelgroepen en bijna elke (feestelijke) gelegenheid.

De combinatie van muziek en acteren bleek een unieke formule. Het succes en het enthousiasme van ons resulteerde in 1984 in de oprichting van “duo TWEEVOUD “. Het grote aantal aanvragen voor een optreden leidde in januari 1985 tot de oprichting van “Stichting TWEEVOUD “.

In 1987 kreeg ik de mogelijkheid om als professioneel pantomimespeler te werken. Hierdoor kwam tegelijkertijd ook de ontwikkeling van TWEEVOUD in een stroomversnelling: contacten werden uitgebreid, de programmering en uitvoering verder ontwikkeld en uitgediept. Wat in 1984 spelenderwijs begon, groeide al snel uit tot een professionele organisatie: TWEEVOUD v.o.f.

Het jaar 2007 eindigde met een recordaantal optredens in de maand December. Voor mij was dit een mooie aanleiding om na dit hoogtepunt te stoppen. Jos is zich verder muzikaal gaan ontwikkelen en ik ben als artiest blijven werken onder mijn artiestennaam Roelino.

De vraag of wij nu “muzikale clowns” of “clowneske muzikanten” zijn geweest zullen we niet meer beantwoorden.