Lezing1Lessen, lezingen, college’s, spreekbeurten en/of seminars

Na mijn 60e verjaardag kwam ik gevoelsmatig in een nieuwe fase van mijn leven. Daarom ben ik op zoek gegaan naar nieuwe activiteiten die meer in overeenstemming zijn met mijn leeftijd en ervaring en die ik kon toevoegen aan mijn dienstenpakket.

Als beroepsartiest met (inter)nationale referenties en als creatief ondernemer had ik intussen ruim 25 jaar gewerkt binnen de entertainmentbranche. Men zag mij als een ervaren en gerenommeerd artiest en men bestempelde mij intussen ook als autoriteit op het gebied van artiestenzaken.

In mijn dagelijkse praktijk wordt er (nog steeds) regelmatig een beroep op mij gedaan door jonge enthousiaste mensen. Zij zijn op zoek naar relevante en betrouwbare informatie of willen advies over allerlei (on)mogelijke zaken.
Ik mag wel zeggen dat ik intussen veel expertise heb ontwikkeld aangaande de kleurrijke en unieke entertainmentbranche. Naast anekdotes en interessante verhalen wil ik graag ook over meer serieuze en essentiële onderwerpen iets zinnigs en leerzaams vertellen.

Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie creatieve mensen door ze goed voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt.

Daarom ben ik, naast alle andere werkzaamheden, ook diensten aan gaan bieden in de vorm van o.a. lessen, lezingen, spreekbeurten, colleges en seminars met onderstaande thema’s:

“Auteursrecht in de praktijk”
Actueel thema voor iedereen die iets te maken heeft met de creatieve industrie.
Ik ga hierbij in op verschillende aspecten van het auteursrecht. Ook geef ik u uitleg over de mogelijkheden van het beschermen van ideeën en concepten. Daarbij worden een aantal hardnekkige misverstanden opgehelderd. Tevens is er gelegenheid tot het stellen van vragen.

“Entertainen en ondernemen”
De andere kant van de medaille van de glitter & glamour en de seks, drugs en rock & roll!
Een realistische beschouwing over de beeldvorming van het artiestenbestaan en de bijbehorende valkuilen uit de entertainment business. De praktijk over hoe je jezelf als artiest, muzikant, kunstenaar of performer kunt organiseren om als ondernemer je bestaansrecht binnen de commerciële markt zeker te stellen.

Deze thema’s zijn van toepassing voor iedereen die werkzaam is binnen de creatieve industrie, ook voor studenten / docenten en zelfstandige ondernemers.