podium1
cafe1
Lohengrin_sessies
Lohengrincafe5
publiciteit Lohengrin
publiciteit Lohengrin2
publiciteit Lohengrin3
Sing & Play along
DSCN1830
P1080613
P1080697
P1010175
P1010177
sessie7
P1010157
PlayPause
previous arrow
next arrow

 

Programmeur livemuziek

In 2014 werd mij gevraagd of ik iets met muziek kon doen in het bekende café Lohengrin in ‘s-Hertogenbosch. Speciaal voor de toenmalige eigenaar Pauly da Silva heb ik een concept geschreven met als doelstelling:

Het “Muziekcafé Lohengrin” moet een begrip in de Bossche muziekscène worden en een broedplaats voor allerlei muzikale en culturele activiteiten. Muziekcafé Lohengrin creëert een ontmoetingspunt voor (regionale) performers en biedt een podium waar allerlei muziekactiviteiten georganiseerd worden. Als platform ondersteund het op constructieve wijze het cultuurbeleid van de gemeente. Door het stimuleren en organiseren van allerlei activiteiten waar muziek een bepalende rol in speelt, zal het aangeboden programma ook regionaal een aantrekkingskracht uitoefenen zodat ‘s-Hertogenbosch als cultuurstad duidelijk op de kaart wordt gezet.

Als bedenker van het concept Muziekcafé Lohengrin mocht ik ook de programmering verzorgen en kreeg ik de ruimte om diverse activiteiten op te zetten. Dit resulteerde o.a. in maandelijks terugkerende jamsessies, Ierse (folk) sessies, sing & play along avonden, singer/songwriter avonden en nog diverse andere bijeenkomsten, lezingen, workshops enz. In totaal heb ik meer dan 500 bandjes van allerlei muziekstromingen op de 2 verschillende podia mogen programmeren.

In 2021 is het café van eigenaar veranderd en is men verder gegaan onder de naam “Café Station Zuid”.  Alle bestaande muzikale activiteiten zijn door de nieuwe eigenaars overgenomen en heb ik wederom de programmering en de website mogen verzorgen. Ik heb daarbij alle aanvragen, die iets met muziek maken te maken hebben, een plek op de agenda kunnen geven. Na een overbruggingsperiode hebben de nieuwe eigenaars in maart 2022 de regie en programmering in eigen hand kunnen nemen.

Zie https://stationzuid.nu/