Het werken met groepen is voor mij een tweede natuur geworden

Mijn achtergrond als groepsleider op een orthopedagogisch internaat voor jongeren in combinatie met mijn ervaringen als professionele pantomimespeler vormen de perfecte basis voor de bijzondere workshop “Meer dan woorden”. Het thema is non-verbale communicatie.

De afgelopen jaren heb ik deze workshop doorontwikkeld op inhoud en ga ik beduidend verder dan alleen maar “kunstjes leren”. Ik geeft deze workshop door heel Nederland voor alle lagen van het bedrijfsleven, overheden, en voor culturele, dienstverlenende en onderwijs instellingen.

Workshop

Het toepassen van pantomime-technieken is een uitstekend hulpmiddel om de deelnemers bewust te laten zijn van hun eigen lichaamstaal én die van een ander.

Een van de kenmerken is de ontspannen, enthousiaste én vrolijke sfeer die ik op mijn eigen wijze en uit de praktijk opgedane ervaringen weet te creëren. Mijn werkwijze is groepsgericht waardoor de workshop zeer laagdrempelig is voor het individu.

Mijn workshop is niet gericht op een specifiek vakgebied of bepaalde beroepsgroep maar is voor iedereen die vanuit zijn werk te maken heeft in omgang met mensen. Het doel is om de deelnemers bewust te laten zijn van hun eigen lichaamstaal én die van een ander.

Ik start mijn workshop vanuit enkele traditionele pantomimetechnieken. Daarbij laat ik de deelnemers ervaren dat het niet zo vanzelf sprekend is dat je overkomt zoals je denkt dat je overkomt.

Het prikkelen van de verbeelding speelt een belangrijke rol om nieuwe processen te ontwikkelen en te stimuleren. Of het nu gaat om teambuilding, persoonlijke effectiviteit en/of rituelen, u staat er versteld van wat de deelnemers in korte tijd ontwikkelen op het gebied van samenwerking, bewustwording, zelfvertrouwen, expressie, communicatie en motivatie.

Meer info zie www.uniekeworkshop.nl

Fotoslide impressie

Video impressie