Performers Platform

“Ik vind het belangrijk om een bijdrage te leveren aan de professionalisering van een nieuwe generatie artistieke en creatieve mensen door ze goed te informeren en voor te bereiden op een mogelijke carrière in deze vrije en vaak wispelturige markt”.

Performers Platform biedt belangrijke informatie en diensten om als artiest aan het werk te gaan en te blijven, ongeacht de discipline waar je in werkt.

Als artiest wil je jezelf creatief ontwikkelen en probeer je het beste uit jezelf te halen. Je wilt alleen maar bezig zijn met je optredens. PerformersPlatform.nl ondersteunt jou door (nood)zakelijke en vakgerichte info voor je te verzamelen en uit te zoeken.

Het gebruik van deze kennisbank met branchegerichte oplossingen, juridisch en fiscale info bespaart je veel tijd. Daarnaast is er een unieke koppeling met diverse ‘siteclusters’ waarmee je jouw marketing kan verbeteren.

Het geven van allerlei impulsen is nodig om zowel artiesten, muzikanten, performers en kunstenaars ertoe te bewegen de wereld van de uitvoerende kunsten overzichtelijker en transparanter te maken. Belangrijk daarbij is dat er één herkenbaar en duidelijk platform is waar zowel de vragende als de aanbiedende partij elkaar kan vinden. Vandaar het initiatief van Performers Platform om middels deze website een bijdrage te leveren om deze doelstelling te bereiken.

In Nederland zijn naar schatting zo’n 22.000 à 25.000 mensen inkomensafhankelijk en full-time werkzaam als artiest en/of muzikant. Een veelvoud hiervan is actief betrokken in het semi-professionele of amateur-circuit. De informatie, vakkennis en netwerken die nodig zijn zodat deze groep zichzelf creatief en zakelijk verder kan ontwikkelen, zijn tot op heden erg versnipperd en nooit centraal geïnventariseerd. Deze website is een centraal informatiepunt waar artiesten, muzikanten, performers, uitvoerende kunstenaars en iedereen, die ook maar op enigerlei wijze betrokken is bij performing-arts, WEL geholpen wordt om zijn weg te vinden.

Alles wat de uitvoerende artiest, muzikant, kunstenaar of performer nodig heeft om zich verder te ontwikkelen en om zijn netwerk verder uit te breiden, is te vinden op dit platform.

Prominent op internet

Sommige performers werken in vaste dienst, de meesten werken als zelfstandige professional (freelancer). Er komt steeds meer vraag naar amusement en het publiek en opdrachtgevers stellen steeds hogere eisen aan de professionaliteit. Dat betekent dat je alles goed op orde moet hebben, ook de zakelijke kant. Performers Platform helpt je daarbij!

Door het combineren en samenvoegen van genoemde initiatieven is Performers Platform hard op weg om in Nederland een prominente plaats te verwerven binnen de entertainmentbranche.

Ook op Internet is de website van Performersplatform.nl met alle gelinkte en gerelateerde siteclusters een initiatief waar men niet meer omheen kan!